Hur går processen för äggdonation till?

Hur går processen för äggdonation till?

Under våra 20 års erfarenhet av internationell äggdonation har vi arbetat med att göra vår process så enkel och framgångsrik som möjligt. Huvudparten av de olika stegen i din äggdonationsbehandling kommer att genomföras i ditt hemland. Vi kommer att ge dig vägledning steg-för-steg och konsultationer via Skype/mejl/telefon för att säkerställa det mest framgångsrika resultatet av din äggdonation. Du kommer att anlända till Sankt Petersburg i sista stadiet av äggdonationsprocessen: då din äggdonator är redo för insamling av ägg och du är redo för inplantering.

What is egg donation process for our patients?

Konsultation med vår familjerådgivare om känslomässiga frågor kring äggdonation via videosamtal

Vår specialiserade fertilitetsrådgivning i processen för äggdonation finns för att du ska få medmänskligt stöd, minska känslor av ensamhet, ge möjlighet att samtala om dina känslor och sinnesstämningar och underlätta resan genom programmet för äggdonation. Målet är att ge dig känslomässig styrka och stöd, så att du kan fortsätta ha en positiv syn på livet genom hela äggdonationsbehandlingen.

Slutföra ditt val av äggdonator med hjälp av vår äggdonationsgrupp

Du kan beställa sju dagars tillgång till vår äggdonatordatabas helt gratis. Sedan gör du en lista över äggdonatorer som tilltalar dig och skickar den till din personliga patientkoordinator, tillsammans med ifyllt frågeformulär och bilder på dig i tjugoårsåldern. Efter det kan vår äggdonationsgrupp ge expertråd och välja äggdonatorer med:

 • Nära fysisk likhet med dig
 • Överlägsna medicinska testresultat
 • Möjlighet att vara tillgängliga för äggdonation inom ditt tidsschema

Efter denna diskussion får du tid att slutföra ditt val av äggdonator som passar med de datum du önskar besöka kliniken i Sankt Petersburg*.

Om det är lättare för dig, eller om du bara föredrar det, kan vår expertgrupp för äggdonation begränsa det omfattande urvalet genom att föreslå några äggdonatorer som du kan välja mellan

 

Telefon/video-konsultation med våra specialiserade läkare om din procedur för äggdonation

Största delen av den behandling som krävs för att uppnå ett positivt resultat av programmet för äggdonation kan ske i ditt hemland, samtidigt som du får råd och vägledning av vår grupp för äggdonation och lite stöd av din lokala läkare (två ultraljudsskanningar och medicinrecept). Vi når framgång med denna metod för äggdonation på distans tack vare vår noggranna insamling och granskning av medicinsk information och testresultat, som gör att vi kan forma din individuella behandling utifrån din personliga medicinska situation.

Är du intresserad av vårt program för äggdonation?

För att få ut mesta möjliga av ditt frågeformulär rekommenderar vi att du fyller i det så grundligt som möjligt. Det ger oss bästa chansen att maximera sannolikheten för ett positivt utfall av din behandling med äggdonation!

Medicinsk konsultation på telefon eller i videosamtal med vår läkare

 • Det är mycket viktigt att du fyller i det medicinska frågeformuläret för äggdonation. Ju mer detaljerat du beskriver dina tidigare medicinska behandlingar och fertilitetsutredningar desto större chans att nå framgång. Vi ber att du så snabbt som möjligt mejlar alla relevanta medicinska anteckningar, brev och testresultat till din personliga koordinator.
 • När du har skickat din medicinska information till oss kommer vi att ordna ett telefon- eller videomöte med en av våra specialistläkare. Läkaren kommer att gå igenom ditt frågeformulär och dina patientjournaler (och de för din partner om det är relevant). Skulle du behöva ytterligare laboratorietester så hjälper vi dig att vidta lämpliga åtgärder lokalt. Den insamlade informationen tillåter oss att skapa en individuellt anpassad behandlingsplan som hjälper dig att nå framgång i programmet för äggdonation

Det är absolut nödvändigt att vi har tillgång till dina journaler och alla handlingar och att du håller oss informerade om allt som kan påverka din behandling och vård. Denna kunskap gör att vi kan ge dig medicinsk vår av högsta kvalitet, vilket i sin tur kommer att öka sannolikheten för att nå ditt mål när du använder vårt program för äggdonation.

Förberedelse för äggdonation i ditt hemland

Förberedelsen av din livmoder före embryoöverföringen är väldigt tydlig och följer den personliga behandlingsplan som vi skapar för dig. Det innebär att du bara behöver göra en resa till oss, för embryoöverföringen. Nittio procent av behandlingen i programmet för äggdonation kan utföras i ditt hemland med lite hjälp av din lokala läkare (två ultraljudsundersökningar och tillhandahållande av recept).Så snart du informerat oss om vilka datum du önskar komma till Sankt Petersburg för slutskedet av äggdonationsprocessen (insamling av ägg och spermier samt embryoöverföring) kommer vi att sända dig din personliga behandlingsplan, som samordnats runt dina önskemål om tider.

Du kommer att behöva boka ett möte med din lokala läkare och ta med en kopia av behandlingsplanen för äggdonation, för att visa de enkla kraven. Om du inte har en läkare som kan hjälpa dig med din behandling, vänligen meddela oss så kommer vi att rekommendera en doktor som vi har samarbetat med tidigare i närheten av dig.

Vi finns tillgängliga för samtal med din lokala läkare och kan gå igenom de delar av behandlingsplanen som eventuellt kräver diskussion eller förtydligande. Din behandlingsplan kommer att innehålla kontaktuppgifter till den specialistläkare som tilldelats dig.

Du kommer att behöva be din lokala läkare att utföra vissa delar av behandlingsplanen för äggdonation. Det inkluderar:

 • Två ultraljudskanningar av äggstockarna och din livmoder på de datum som anges i din personliga plan
 • Utskrivning av mediciner enligt planen
 • Ta de blodprov som krävs för dig och din partner (om tillämpligt)

Praxis i vårt program för äggdonation är att du tar blodproven ungefär en månad innan du kommer till kliniken. På så vis hinner provsvaren analyseras i tid och korrigerande åtgärder vidtas vid behov. Vanligtvis kommer din lokala läkare att skicka svaren direkt till oss, men om han eller hon önskar kan svaren även skickas via dig.

Om det är opraktiskt eller för dyrt att ordna de blodprover som krävs lokalt kan vi som alternativ utföra dem här under första dagen på ditt besök hos oss, utan avgift.

 

Standarden för minsta antalet tester (tagna inom din behandlingsplan) som ska utföras i ett program för äggdonation är följande:

 För kvinnan, äggmottagaren

 • HIV, Hepatit B och C, Syfilis (giltig tre månader)
 • Blodgrupp
 • Biokemiska parametrar i blodet: glukos, kreatinin, bilirubin, ALAT, ASAT, generell protein (giltig en månad)
 • Klinisk blodräkning (giltig en månad): RBC (röda blodkroppar), WBC (vita blodkroppar inklusive räkning av lymfocyter, neutrofiler, basofiler, eosynofiler), hemoglobin
 • Bakteriologisk smeta (“smear test”) (giltig en månad)
 • PAP smeta (giltig ett år)
 • TSH Prolaktin (giltig ett år)
 • Var vänlig be din allmänläkare att skriva ett brev om din generella hälsa och en deklaration om att det inte finns någon speciell anledning till att du inte bör bli gravid eller föda barn (giltig i ett år)

 För mannen (om partnerns sperma ska användas)

 • HIV, Hepatit B och C, Syfilis (giltig tre månader)
 • Spermans kvantitet och motilitet

Behandlingsschema för äggdonation medan du är i Sankt Petersburg

Du behöver komma till kliniken några dagar efter spermadonationen för att få ett embryo i blastocyststadiet av hög kvalitet, alternativt komma till oss några veckor senare (om hans prov har varit fryst). Vistelsen är vanligtvis mellan en och fem dagar lång, beroende på behandlingens tidsplan.

Under din telefon/videokonferens med din personliga koordinator och specialistläkaren kommer ett lämpligt schema för äggdonationen att ordnas för dig utifrån dina individuella medicinska krav och behov.

Tveka inte att kontakta oss för att diskutera detta med en koordinator

Vi är mycket flexibla och skapar din behandlingsplan för äggdonation runt din, eller partnerns, arbetsåtaganden. Ditt besök kommer i allmänhet att bestå av följande:

 • Hämtas på flygplatsen av vår chaufför
 • Träffa vår läkare för ultraljudsskanning och samtal
 • Förklaring av resultaten från ägginsamling, befruktning, antal embryon och kromosomers normalitet (PGS-resultat)
 • Få råd om hur man behåller en hälsosam graviditet och vilka steg man bör ta för att undvika missfall
 • Embryoöverföring
 • Rekommendationer om sevärdheter, restauranger och kulturupplevelser under ditt besök i Sankt Petersburg och en gratis, guidad tur med vår kunniga chaufför
 • Skjuts tillbaka till flygplatsen i tid till ditt flyg hem
 

Fortsatt medicinsk rådgivning och stöd efter att din behandling med äggdonation hos AVA-Peter är klar

Vår erfarenhet visar att en graviditet genom äggdonation är känsligare under de första månaderna än andra graviditeter.Därför kommer du, under din vistelse hos oss, att bli fullt inriktad på hur man vidtar förebyggande åtgärder för att förhindra missfall efter äggdonationsbehandlingen. Vår filosofi är att det är bättre att förutse och förebygga än att bara reagera på händelser.Våra koordinatorer är här för att lyssna och hjälpa till med alla tänkbara problem och ge den medicinska rådgivning du kan behöva under de första tolv veckorna av graviditeten.Efter den inledande tolvveckorsperioden bör den vanliga mödravården i ditt hemland kunna ge dig vägledning och stöd. Men vi är här för dig och du kan kontakta oss när som helst om du skulle vilja.Why come to St. Petersburg?
'Lily from the other side of rainbow' book by Tone Bråten

Willeke and Mario from Netherlands come to AVA-Peter for egg donation treatment…
Enjoy this touching and sincere documentary by Jorien van Nes

To watch the full version of the documentary free of charge, please fill in form and we will be happy to provide you with a link and a password

 
Certifikat ISO9001:2008

Certifikat ISO9001:2008

Vi är den första ryska IVF-kliniken som utvecklat och införde kvalitetsstyrningssystem (QMS) för IVF-områden i enlighet med DIN EN ISO 9001: 2008. Vi har ISO 9001: 2008 certifierats av LGA InterCert GmbH sedan 2008